CENE SEO OPTIMIZACIJE

Osnovna

50

Naručite!

Poboljšana

§    Trajanje: 1 mesec

od

100-150

Naručite!

Napredna

§    Trajanje: 3 meseca

od

300-500

Naručite!

Pro

Ξ    Trajanje: 1 godina

od

900-2600

Naručite!
§ - Podrazumeva optimizaciju i menjanje sadržaja sajta, ako je to potrebno.
Ξ - Profesionalno menjanje sadržaja sajta, gde je to moguće ili kreiranje novog optimizovanog.

SEO (Search engine optimization) - optimizacija web sajta

Šta treba da izbegavate?

• Klonite se sumnjivih ponuda. Razni "experti" će Vam nuditi razne "neprirodne" metode da Vam povećaju page rank Vašeg sajta. Kupovinom sumnjivih linkova i reklamiranjem kod pogrešnih sajtova, natrpavanjem Vašeg sajta sa ko zna kakvim "odgovarajućim" rečima ne postižete ništa. Morate biti svesni da takve metode mogu samo biti kontraproduktivne i na duže vreme štetiti Vašem sajtu rezultirajući zabranom kod Googla.
• SEO "expert" Vam nudi optimizaciju sajta, a uradi Vam samo ključne reči. Optimizacija sajta je mnogo više od samo ključnih reči. Pretraživači gledaju sadržinu celog Vašeg sajta, a ne samo ključne reči.
"Veoma brzo, sigurno, bićete prvi kod Googla." Takve experte slobodno odmah zaobiđite. Za dobro pozicioniranje na pretraživač potrebne su često godine rada i truda.

Osnovno što treba da znate

º Kao što smo već napomenuli u prethodnom tekstu, niko zapamtite niko, ma koliko dobro poznavao SEO ne može da Vam garantuje da ćete biti broj 1 pozicionirani na pretraživačima ili bar na prvoj strani. Na primer, Google koristi preko 3000 različitih algoritama koji pojedinačno utiču na kotiranje Vašeg sajta na pretraživač.
º GOOGLE "vlada" u ovoj oblasti i nameće pravila, kojih se mi, obični smrtnici, moramo pridržavati. Kad bolje razmislimo nameće pravila u svim segmentima Interneta, i logično je da se SEO većinom bazira na optimizaciji sajta za Google pretraživač.
º Uvek pogledajte i istražite ko je u Vašoj oblasti rangiran prvi, a ko na primer 21. Primetićete drastičnu razliku. Analizirajte prvih 5 rangiranih i videćete da je za SEO najbitnije iskustvo i mnogo, mnogo mukotrpnog posla, naravno ako je konkurancija u toj oblasti jaka.
º SEO optimizacija po definiciji je "proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka web sajtu". Da bi se to ostvarilo, sa optimizacijom i povećanjem kvaliteta Vašeg sajta, trebalo je da se krene mnogo ranije, dok je sajt još bio u fazi planiranja, ali o tome malo kasnije.

Šta sve utiče na SEO optimizaciju?

• Planiranje sadržaja sajta još u startu;
• Pristupačnost traženih informacija;
• Kvalitet sajta;
• Brzina sajta;
• Pozicioniranje ključnih reči;
• Kvalitet linkova - anchor;
• Bounce rate;
• Konkurencija;
• Još par tajni...

Primer "Pro optimizacije"

SEO Optimizacija rađena i praćena u kontinuitetu godinu dana.

Sa optimizaciojom za željene pojmove krenulo se od samog starta, još dok je sajt bio planiran.

Zaključak:

Trebate planirati Vašu budućnost i još na startu izabrati ključne pojmove koji opisuju Vaš sajt.

Seo profesionalna optimizacija google