Hosting

• Šta je to Hosting? Hosting je mesto, "prostor" gde se skladišti sadržaj Vašeg sajta, odnosno Vaši fajlovi.
• Konkretnije, kada zakupljujete hosting ustvari vršite zakup prostora na serveru (komjuteru) koji je stalno povezan na Internet.
• Hosting je najbitnija stavka za brzinu i funkcionalnost Vašeg sajta. Uz prostor na hard disku hosting provajderi Vam pružaju i dodatnu opremu kao što je RAM memorija, operativni sistem i baza podataka.
• Hostinzi po operativnim sistemima dele se na Windows i Linux. Mi koristimo Microsoft Windows servere.

Istorija i budućnost hostinga, Windows vs. Linux

Linux hosting je trenutno najpopularniji hosting sa najviše korisnika. Razlog je jednostavan, najjeftiniji je. Izaberite Linux hosting ako programirate u nekim od sledećih programskih jezika: PHP, Ruby, Perl, Python, ili CGI scripting, ili ako vam je potrebna MySQL baza podataka.
Windows hosting je trenutno dosta skuplji od Linuxa, ali ima i dosta prednosti. Konkretno, zašto smo mi izabrali da koristimo Windows hosting ako cena nije povoljna? Iz prostog razloga što programiramo u trenutno najnaprednijem jeziku C# i koristimo asp.net okruženje i SQL bazu, za koje je neophodan Windows hosting. Jezik C# je jezik budućnosti u programiranju. Zbog svojih brojnih prednosti, brzine, funkcionalnosti i najbitnije, bezbednosti. Mi stojimo iza svakog našeg projekta, a da bismo sve besprekorno uradili moramo da koristimo i najbolju tehnologiju.

Cene hosting-a

Hosting kod nas (ako mi radimo sajt) - Cena: 70 € / 12 meseci
Windows hosting, Asp.net 4
Intel(R) Xeon(R) CPU L5640 @ 2.27GHz Intel64 Family 6 Model 44 Stepping 2
6 GB RAM memorije
HostGator - Cena: 70 € / 12 meseci
Windows hosting, Asp.net 4
Hosting tipa - SHARED
250 MB RAM memorije
Godaddy - Cena: 70 € / 12 meseci
Windows hosting, Asp.net 4
Hosting tipa - SHARED
250 MB RAM memorije